Известие

Collapse
No announcement yet.

145 1,4TS - глъхне и забива предница под 3000 оборота

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 145 1,4TS - глъхне и забива предница под 3000 оборота

Здравейте!
    Имам следният проблем, който се явява понякога, а напоследък доста зачести. Както си карам колата почва да глъхне, да забива предницата и да гърми във въздушният филтър, а колата е загряла и това до 3000 оборота, минали ги се оправя, но паднет ли пак на 2000-2500 същата работа, даже трудно тръгва. Ако някой е имал такъв проблем или има идея, ще се радвам да я чуя!

Мод. Едит: Коригирах заглавието, за да е по-ясно за какво става въпрос. Имай го предвид за бъдещите си теми!

кабели и свещи проверявяи парво тях
    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

А газова уредба имаш ли?
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Нямам газова уредба. Свещите мисля да ги сменям тези дни, дано проблема е от тях. Благодаря за съветите!

Comment

qq

Първоначално публикувано от Marto
          Нямам газова уредба. Свещите мисля да ги сменям тези дни, дано проблема е от тях. Благодаря за съветите!
          имах подобен проблем .. смених свещи кабели + горивен и въздушен филтър .. проблема изчезна моментално след смяната им

поздрави
          Диети и отслабване
          www.elenkov.net

Comment

Колега това е отговора на загадката: http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=14525

Прочети я добре, всичко идва от дебитомера сменяш и забравяш.
            за твоя информация в Т&Н има дебитомер който ще ти свърши работа около 150 лв. Успех
            ALFA ROMEO 166 2.4 JTD;

Comment

Благодаря за линка, но при мен този проблем идва чат-пат, дори като е загряла колата, после се оправя и пак така. Л. сондата ми сменена преди 1000км. Сигорно е от свещи/кабели и аз това си мислих, ще ги сменя и ще споделя резултата. Ако някои има други идеи, да споделя!

Comment

Аз смених всичко без дебитомера и проблема си е същия, взех и дебитомер и готово. А за симптомите бяха същите като твоите, особено ако застана в задръстването после немога да тръгна но след време се оправяша, почна чат пат а накрая преди да смения дебитомера не се търпеше
                ALFA ROMEO 166 2.4 JTD;

Comment

Благодаря за линка, но при мен този проблем идва чат-пат, дори като е загряла колата, после се оправя и пак така. Л. сондата ми сменена преди 1000км. Сигорно е от свещи/кабели и аз това си мислих, ще ги сменя и ще споделя резултата. Ако някои има други идеи, да споделя!
                  Същия проблем при мене се оказа от ламбда сондата.
                  ALFA ROMEO 146 1,6 TS 2000г.

Comment

Ламбда сондата ми е нова, остават свещи/кабели или дебитомер. Като почвам да ги сменям в този ред, надявам се от първият път проблема да се оправи.

Comment

Преди да се засилиш да сменяш каквото и да е я закарай някъде да я погледнат.Причините могат да бъдат много и най-различни-при един е било сонда,при друг дебитомер,при трети кабели/свещи и ако тръгнеш да сменяш наред....Иначе и аз имах подобен проблем,който впоследствие доста се влоши,но не бешe нито от сонда,нито от дебитомер и т.н.Тъй че най-добре я карай някъде докато не е станало по-зле .
                      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

...

От кубиците ще да е
                        BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Ламбда сондата ми е нова, остават свещи/кабели или дебитомер. Като почвам да ги сменям в този ред, надявам се от първият път проблема да се оправи.
                          Ако можеш намери дебитомер само за проба само че на 1,4 са два номера ще трябва да е като твоя вземи смени само сензора и пробвай че си е цифра оригиналния дебитомер а пък твоя може да пробваш да го почистиш потърси със търсачката.Ще срещнеш мнения че не се чисти а се сменя ,но всеки си решава сам.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Ще ти се стори тъпо, но си провери катализатора дали не е заминал, при мен беше така, а после въобще спря да върви..
                            Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Comment

иди на диагностика ако не си слогил бош сонда ще береш ядове .аз в момент съм с този проблем и слогих евтина сонда която не работи като хората а симптомите са ми съшите като твойте.успех
                              Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark to 2.0Twin Spark
                              Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark for fun
                              Alfa Romeo 146 2.0 TI R.I.P

Comment

Working...
                              X